פרטים עלי

בת שלמה, מועצה אזורית חוף הכרמל, Israel
טלפון : 050-5537230 טלפקס: 04-6390809 שעות פתיחה: ראשון-שבת 08:00-20:00 כתובת: מושבה בת שלמה הישנה, בית רביעי מימין, מתמחים בייצור גבינות איכותיות ויחודיות מחלב עיזים כבשים ובקר, שימור הערך ההיסטורי של מושבת בת שלמה, מוזיאון בת שלמה - חוף הכרמל.

יום חמישי, 19 ביולי 2012

גבינה מטוגנת


גבינה גרוזינית (סולוגוני) מטוגנת

סולגוני,גבינה גרוזינית קשה.בקלות ניתן לקנות אותה במעדניות הרוסיות.מאכל זה מתאים מאוד לבירה או ליין.קל מאוד להכנה.טעים!!!!!!


מצרכים
500 גר' סולוגוני
1 כף קמח
פלפל  שחור,פפריקה חריפה (לפי הטעם)
שמן טיגון

עופן הכנה
פורסים גבינה לפרוסות עבות.מוסיפים פלפל ופפריקה לקמח.מקמחים כל פרוסה בתערובת זו.מטגנים מהר כל פרוסה משני הצדדים עד שמקבלים קרום זהוב.
מניחים על מגבת נייר וסופגים את השמן.מסדרים בצלחת.
זהו זה! אפשר להגיש. 
בתיאבון!



יום רביעי, 18 ביולי 2012

זיתים ממולאים




מצרכים
זיתים שחורים ללא חרצנים-1 קופסה
גבינה ריקוטה כ-250 גר' (ניתן להשתמש בכל גבינה לבנה)
רוטב פסטו

עופן החנה
להקציף את הגבינה עם רוטב פסטו.**בעזרת שק זילוף ממלאים את הזיתים בתערובת.
את השק זילוף ניתן להכין משקית ניילון.
זהו זה! אפשר להגיש. 
בתיאבון!

יום שלישי, 10 ביולי 2012

גבינות ויין

מתאימים יין לגבינה על בסיס של  "קשרים ידידותיים", כלומר, רצוי לבחור על פי מקום מוצאם. יש לזכור כי לגבינות טריות מתאים יין סוביניון, לגבינות רכות עם קרום לבן מתאים יין אדום עם גוונים פירותיים, לגבינות רכות חריפות עם קרום שקוף - בירה או גוורצטרמינר אלזסי.
 להתאים יין לגבינות קשות - אמנות של ממש. העיקרון הבסיסי שצריך להנחות אותנו: כמה שטעמה של הגבינה מורכב יותר, עשיר וחזק יותר חייב להיות היין.
בצרפת,בצלחת גבינות,בדרך כלל מסיימים את הארוחה ומגישים יין אדום.
אבל גבינה כחולה היא יוצאת מהכלל - היא מוגשת עם יינות מתוקים טבעיים.דבר אחרון,הגבינה והיין צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להוציא אותם מהמקרר לפחות שעה לפני הארוחה כדי, שהטעמים שלהם יהיה זמן להיפתח.


טבלת ההתאמה
בארולו ובארבארסקו-גבינות קשות במיוחד  Pamiigiano-Reggiano
בורדו (אדום)-גבינות קשות,במיוחד מאזור הפירניים
בורדו (לבן)-גבינות רכות וגבינות עיזים
בורגונדי (לבן)-גבינות קשות, במיוחד   Garrotxa ו Comte
בורגונדי (אדום)-גבינות קשות, במיוחד  Tomme de Savoie 
קברנה סוביניון-גבינות קשות, במיוחד  dry Jack
שמפניה ויינות מבעבעים-גבינות רכות,במיוחד  Brie, Camembert, Reblochon
שרדונה-גבינות קשות, במיוחד  Garrotxa ו Comte
קיאנטי ויינות אדומים מטוסקנה מענבים מזן (סנג'ובזה) -גבינות קשות, במיוחד  Pecorino Toscanо
גוורצטרמינר (יבש)-גבינה רכה או קשה,במיוחד גבינה עם קרום רך - כמו Livarot
גוורצטרמינר (מתוק)-גבינות עם טעם מסוים, במיוחד מונסטר
מרלו-גבינות קשות, במיוחד  dry Jack
פינו נואר-גבינות קשות, במיוחד  Tomme de Savoie
פורטו-גבינה כחולה או גבינות עם טעם מסוים, במיוחד סטילטון
ריזלינג (יבש)-גבינות רכות,במיוחד Reblochon
ריזלינג (מתוק)-גבינות רכות,גבינות עם טעם מסוים,במיוחד Epoisses
ריוחה-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa  או  Cheddi
סוטרן, בארסק, סמיניון וסוביניון בלאן מבציר אחרון-גבינות כחולות, בעיקר Roquefort
סוביניון בלאן (יבש), סאנסר-גבינת עיזים, במיוחד גבינה צעירה
שרי (יבש)-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa  או  Cheddi
שרי (מתוק)-גבינות כחולות, גבינות עם טעם מסוים, במיוחד Cabrales