מתאימים יין לגבינה על בסיס של "קשרים ידידותיים", כלומר, רצוי לבחור על פי מקום מוצאם. יש לזכור כי לגבינות טריות מתאים יין סוביניון, לגבינות רכות עם קרום לבן מתאים יין אדום עם גוונים פירותיים, לגבינות רכות חריפות עם קרום שקוף - בירה או גוורצטרמינר אלזסי.
להתאים יין לגבינות קשות - אמנות של ממש. העיקרון הבסיסי שצריך להנחות אותנו: כמה שטעמה של הגבינה מורכב יותר, עשיר וחזק יותר חייב להיות היין.
בצרפת,בצלחת גבינות,בדרך כלל מסיימים את הארוחה ומגישים יין אדום.
אבל גבינה כחולה היא יוצאת מהכלל - היא מוגשת עם יינות מתוקים טבעיים.דבר אחרון,הגבינה והיין צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להוציא אותם מהמקרר לפחות שעה לפני הארוחה כדי, שהטעמים שלהם יהיה זמן להיפתח.
להתאים יין לגבינות קשות - אמנות של ממש. העיקרון הבסיסי שצריך להנחות אותנו: כמה שטעמה של הגבינה מורכב יותר, עשיר וחזק יותר חייב להיות היין.
בצרפת,בצלחת גבינות,בדרך כלל מסיימים את הארוחה ומגישים יין אדום.
אבל גבינה כחולה היא יוצאת מהכלל - היא מוגשת עם יינות מתוקים טבעיים.דבר אחרון,הגבינה והיין צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להוציא אותם מהמקרר לפחות שעה לפני הארוחה כדי, שהטעמים שלהם יהיה זמן להיפתח.
טבלת ההתאמה
בארולו ובארבארסקו-גבינות קשות במיוחד Pamiigiano-Reggiano
בורדו (אדום)-גבינות קשות,במיוחד מאזור הפירניים
בורדו (לבן)-גבינות רכות וגבינות עיזים
בורגונדי (לבן)-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa ו Comte
בורגונדי (אדום)-גבינות קשות, במיוחד Tomme de Savoie
קברנה סוביניון-גבינות קשות, במיוחד dry Jack
שמפניה ויינות מבעבעים-גבינות רכות,במיוחד Brie, Camembert, Reblochon
שרדונה-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa ו Comte
קיאנטי ויינות אדומים מטוסקנה מענבים מזן (סנג'ובזה) -גבינות קשות, במיוחד Pecorino Toscanо
גוורצטרמינר (יבש)-גבינה רכה או קשה,במיוחד גבינה עם קרום רך - כמו Livarot
גוורצטרמינר (מתוק)-גבינות עם טעם מסוים, במיוחד מונסטר
מרלו-גבינות קשות, במיוחד dry Jack
פינו נואר-גבינות קשות, במיוחד Tomme de Savoie
פורטו-גבינה כחולה או גבינות עם טעם מסוים, במיוחד סטילטון
ריזלינג (יבש)-גבינות רכות,במיוחד Reblochon
ריזלינג (מתוק)-גבינות רכות,גבינות עם טעם מסוים,במיוחד Epoisses
ריוחה-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa או Cheddi
סוטרן, בארסק, סמיניון וסוביניון בלאן מבציר אחרון-גבינות כחולות, בעיקר Roquefort
סוביניון בלאן (יבש), סאנסר-גבינת עיזים, במיוחד גבינה צעירה
שרי (יבש)-גבינות קשות, במיוחד Garrotxa או Cheddi
שרי (מתוק)-גבינות כחולות, גבינות עם טעם מסוים, במיוחד Cabrales
תודה על המידע הזה.הוא ממש טוב ויעזור לי,במיוחד בנסיעות באירופה
השבמחק