פרטים עלי

בת שלמה, מועצה אזורית חוף הכרמל, Israel
טלפון : 050-5537230 טלפקס: 04-6390809 שעות פתיחה: ראשון-שבת 08:00-20:00 כתובת: מושבה בת שלמה הישנה, בית רביעי מימין, מתמחים בייצור גבינות איכותיות ויחודיות מחלב עיזים כבשים ובקר, שימור הערך ההיסטורי של מושבת בת שלמה, מוזיאון בת שלמה - חוף הכרמל.

יום שבת, 5 בפברואר 2011

מספר עובדות על חלב כבשים


טעמו של חלב כבשים עדין ומזכיר טעם של אגוזים, לעיטים הוא מתקתק, מרקמו – סמיך ושמנוני וכמעט ואינו מדיף ניחוח.

הרכבו המיוחד של חלב הכבשים משמש בעיקר לייצור גבינות ויוגורט – בגלל מרקמו הקשה הוא לא נעים כל כך לשתייה.

ניחוחו של חלב הכבשים (גם טיבו והרכבו) מושפעים ישירות מתזונתה של הכבשה ותלויים בסוג הצמחייה שאוכלת הכבשה


צריכת חלב כבשים ומוצריו מועילה לחיזוק ובריאות השיער.

ישנם כ- 24 זנים של כבשים מייצרות חלב, לכל זן גנטיקה שונה המשפיעה על תנובת החלב ותכולתו.

כבשים לא מייצרות כמות גדולה של חלב ליום – כ 1 ליטר ליום – מסיבה זו גבינות כבשים נחשבות למיוחדות יותר והן יקרות יותר מגבינות עיזים וגבינות בקר.

חלב כבשים עשיר בחלבון, סידן, אבץ, וויטמינים מקבוצה B ו A ,D,E .

כמות השומן בחלב כבשים גבוהה פי 2 מחלב פרה (7 גר לעומת 3.5 ל 100 מל חלב) – אך חשוב לציין כי בתוך השומן נמצאים הויטמינים המסיסים בשומן –    E,D, A . כמו כן יש בחלב כבשים יותר חומצות שומן קצרות ובינוניות שרשרת מה שמקל על ספיגת הלקטוז החלבי – דבר המהווה יתרון לאנשים עם אי סבילות ללקטוז.

כמות החלבונים בחלב כבשים גדולה מכמותו בחלב פרות (6 גר לעומת 3 ל100 גר חלב) וספיגתו בגוף גבוהה יותר.

חלב כבשים מכיל פי 3 חלבוני מי גבינה  מחלב פרות או עיזים, חלבוני מי הגבינה קלים יותר לעיכול וערכם רב במיוחד אצל ספורטאים – החלבונים מרווים את אבן הבניין לבניית רקמות השרירים (הם לרוב לא נמצאים בגבינות רק בחלב המלא ובמי הגבינה).

כמות הברזל שניתן לספוג מחלב כבשים גדול פי 2 מחלב עיזים או פרות.

כמות הסידן בחלב כבשים גבוה מחלב פרה – 150-250 מ"ג ל 100 גר' לעומת 100 מ"ג סידן ל 100 גר' בחלב פרה.

מחקר שנערך לאחרונה קבע כי חלב הכבשים נמצא יעיל במניעת מגוון מחלות לב:  קישור לכתבה המלאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה