פרטים עלי

בת שלמה, מועצה אזורית חוף הכרמל, Israel
טלפון : 050-5537230 טלפקס: 04-6390809 שעות פתיחה: ראשון-שבת 08:00-20:00 כתובת: מושבה בת שלמה הישנה, בית רביעי מימין, מתמחים בייצור גבינות איכותיות ויחודיות מחלב עיזים כבשים ובקר, שימור הערך ההיסטורי של מושבת בת שלמה, מוזיאון בת שלמה - חוף הכרמל.

יום ראשון, 24 ביולי 2011

ארוחת גבינות ויין במחלבת שוורצמן


לצד הגבינות המיוחדות של משק שוורצמן ניתן להנות מלגימת היין המשובח של יקב טוליפ.
יקב טוליפ נפתח בשנת 2003 , העסק המשפחתי נולד מתוך אהבה גדולה ליין.
היקב מצליח לשלב ייצור יינות איכותיים לצד תרומה לקהילה.
יקב טוליפ ממוקם על צלע הר בשיפוליו הצפוניים של הכרמל בכפר קטן ופסטורלי המשקיף אל נופיו המרהיבים של עמק יזרעאל ומשלב בצוות העובדים הקבוע שלו תושבים מכפר תקווה.
כפר תקווה הנו יישוב קהילתי לאוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים אשר שם לעצמו מטרה לאפשר לקהילה מוגבלת להתפתח ולממש את יכולתה.

מטרות כפר תקווה ותשוקתה של משפחת יצחקי לייצר יין, הוליד שיתוף פעולה מרגש ומפרה הנותן לחברי כפר תקווה אפשרות להשתלב בענף העבודה כאחד האדם.
יינות היקב זוכים להכרה וכבוד הן בתחרויות מקומיות והן בתחרויות בשוק האירופאי.

כידוע שילוב בין גבינות בוטיק איכותיות ויין משובח הינה חוויה קולינרית מרנינה.


על גבינות ויין
ידוע כי גבינות ויין משתלבים היטב כשהם מוגשים זה לצידה של זו , אך חשוב לדעת כי לא כל יין מסתדר בהרמוניה עם כל גבינה וגם כאן חשוב לעשות את הזיווג המושלם על מנת להעצים את החוויה.
לגבינות יש נטייה להעצים את טעמו העיקרי של היין, אך יש להן נטייה להקטין ארומה וטעמים נלווים שונים.
כאשר משלבים יין עם גבינה מומלץ להקפיד על מספר כללים : התאמה ניגודית או התאמה משלימה מבלי שצד אחד יהיה יותר דומיננטי מהשני.




  • גבינות קשות ועדינות יתאימו ליינות לבנים וליינות אדומים קלים.
  • גבינות קשות ועתירות טעם מתיישנות ילכו טוב עם יינות לבנים בעלי גוף, יינות לבנים מתוקים או אדומים קלים.
  • גבינות רכות ועדינות מתאימות ליינות אדומים קלים עד בינוניים וגם יינות מחוזקים.
  • גבינות רכות בעלות טעם ובשלות ישתלבו היטב עם יינות לבנים מלאים ומתוקים, אדומים כבדים או יינות מחוזקים.
  • גבינות כחולות מעולות לצד יינות קינוח לבנים, יינות אדומים עשירים, יינות מחוזקים.
  • גבינות עיזים ילוו בצורה טובה יינות לבנים יבשים מאוד ולבנים בעלי גוף, אדומים קלים.
  • גבינת כבשים מיושנות עם יינות לבנים בעלי גוף, לבנים מתוקים או אדומים בינוניים ויינות מחוזקים.



התאמות אלו הן בגדר המלצה, יש גישה הטוענת כי אין זה משנה כלל איזו גבינה להגיש עם איזה יין, שזה עניין של טעם ותלוי רק בסוג הגבינה והיין שאתם אוהבים.



הגבינות שלנו במשק שוורצמן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה